7.12.2015 Katriina Ekko

Tuikkulyhdyn koriste

Lasipurkista tehdylle tuikkulyhdylle voi virkata erilaisia koristeita ja suojuksia. Helpoin mahdollinen malli syntyy pylväistä ja kiinteistä ketjusilmukoista. Tuikun kynttilän valoa tulvii kauniisti koristeen pienistä pitsimäisistä rakosista.

Virkattu lasilyhdyn koriste
Tee aloitussilmukka ja virkkaa 6 kjs., sulje renkaaksi. Virkkaa renkaaseen 12 p ja sulje kerros piilosilmukalla. Siirry aina seuraavalle kerrokselle virkkaamalla 2 kjs. Lisää seuraavalla krs:lla pylväitä lasipurkin pohjan koon mukaan. Kun ryhdyt virkkamaan verkkomaista pintaa purkin suoraa seinämää varten, tee seuraavat kerrokset näin: *1 kjs, 1 p, 1 kjs*, toista *-*. Sulje kerros aina piilosilmukalla ja siirry seuraavalle krs:lle 2 kjs:lla. Tee verkkomaista pintaa lasipurkin kaulukseen asti ja päätä kerros piilosilmukalla. Katkaise ja päätä lanka.

Pue koriste purkin päälle. Ota riittävä pätkä lankaa ja pujota se koristeeksi viimeisen kerroksen silmukkareikiin, kiristä tiukasti niin, että se pysyy purkin ympärillä. Tee solmu ja kaunis pieni rusetti.
Varo, että rusetti ei jää purkin reunan yläpuolelle ja kuumene kynttilän liekistä.

Lanka huopamainen lieväkierteinen villalanlanka, koukku nro 6

, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *